Ranga: Advanced Member
Grupy: Registered
Przyłączony: 2016-06-06(UTC) Posty: 66
Podziękował: 1 razy w 1 postach
|
Dzisiaj czytałam, że coraz mniej klientów decyduje się na karty kredytowe, i że ta tendencja ma się utrzymać. Wcale się nie dziwię. W sprawach finansowych orientuję się całkiem nieźle za to karta kredytowa to dla mnie porażka. Spłacam i spłacam a końca nie widać. Do tego comiesięczne spłata minimalna potrafi się różnić i to znacznie nawet jeżeli nie korzystam z karty. I to nie znaczy, że opłaty są mniejsze. W jednym miesiącu płacę około 100 zł a w następnym mam ponad 200 chociaż karty nie ruszam. Dlatego postanowiłam całkowicie z niej zrezygnować. A jak jest u Was?
|
|
|
|
Ranga: Newbie
Przyłączony: 2016-06-04(UTC) Posty: 8 Lokalizacja: Racibórz
|
ja mimo tego że kuszą w bankach by taka kartę założyć postanowiłam tego nie robić właśnie z powodu takich sytuacji jaka jest opisana wyżej
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-06-08(UTC) Posty: 69 Lokalizacja: brak
|
Karta kredytowa jest dla ludzi, którzy świadomie kontrolują swoje wydatki i wiedzą, że nie zapędzą się w spiralę kredytów. Osobiście nigdy nie posiadałem takiej karty.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-06-29(UTC) Posty: 6 Lokalizacja: Zamość
|
Trochę będę wścibski ale koleżanka zdrada elementarny brak wiedzy o kartach, albo dała sobie wcisnąć jakiś badziew. Więc kwestia nie warta uwagi nawet. Co do kart to jest to piękna sprawa, dla ludzi, którzy potrafią z niej korzystać. Bo można na niej spokojnie zarabiać, a nie płacić za nią. Może nie jakieś kokosy, ale jeśli wziąć pod uwagę, że zarabia się cudzymi pieniędzmi nic nie ryzykując.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-06-08(UTC) Posty: 47
|
Mi ostatnio nie przyznali karty, bo nie mam regularnych równych wynagrodzeń. Trochę słabo moim zdaniem, bo jednak mają dostęp do konta mojego i widzą jak to wygląda.
|
|
|
|
Ranga: Member
Przyłączony: 2016-08-13(UTC) Posty: 20
|
Może się obawiali, że nie zarobią, albo właśnie że narobisz długi i będzie problem ze spłatą. Mi wyrobili od razu na ostatniej promocji w T-mobile ackzolwiek wymagania mają, że chcą się kontaktować z pracodawcą i takie tam. To już wolałem mniejszy limit i mieć spokój. Ehhh..
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-04-04(UTC) Posty: 73 Lokalizacja: Olsztyn
|
Karta kredytowa jest przydatna tak jak pisze o tym dzakuza. ALe wyłącznie dla kogoś kto pilnuje terminów, nie przekracza czasu spłaty, tak, żeby nie płacić odsetek. I warto mieć możliwość skorzystania z takiej karty w sytuacji kryzysowej. Nie leciec po chwilówkę bo coś się stało i potrzeba kasy tylko wtedy wyciągnąć kartę.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-08-16(UTC) Posty: 4 Lokalizacja: Gliwice
|
ja karty kredytowej nie mam, mimo tego że nie raz w banku mi ją proponowali
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-08-18(UTC) Posty: 51
|
Mam 2 karty kredytowe i korzystam z nich w wyjątkowych sytuacjach po czym pilnuję, żeby nie przekroczyć terminu bezodsetkowego. I nie mówię tu o nagłym braku gotówki i tragediach rodzinnych, tylko o wykorzystaniu karty do płatności w sytuacji gdy trafia się okazja zarobienia paru groszy.
|
|
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat |
Guest
|
Skok do forum