Ranga: Advanced Member
Grupy: Registered
Przyłączony: 2016-06-06(UTC) Posty: 66
Podziękował: 1 razy w 1 postach
|
Czy znacie jakieś lokaty terminowe gdzie warto wpłacać pieniądze? Przeglądałam informacje w necie ale wszędzie oprocentowanie jest tak małe, że nie wiem czy to się opłaca. Pieniądze zamrożone na określony czas a procent maleńki. Macie jakieś doświadczenia z lokatami?
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-04-01(UTC) Posty: 83 Lokalizacja: Toruń
|
Mam doświadczenia ale nie takie żeby je móc polecić. Za to jak przeczytałąm Twój wątek to przypomniało mi się, że dzisiaj widziałam reklamę i ją znalazłam. Bo jest bardzo na czasie. Alior bank proponuje lokatę kibica z oprocentowaniem 2% plus 0,1 za każdą bramkę zdobytą przez Polaków aż do możliwych 3%. Szału nie ma ale za to z duchem czasu.
|
|
|
|
Ranga: Member
Przyłączony: 2015-09-29(UTC) Posty: 21 Lokalizacja: wawa
|
LOkata... w Millenium masz 3,25 + 0,25 jeśli użyjesz aplikacji mobilnej przy jej zakładaniu.
Ale lokaty to aktualnie średni interes
|
|
|
|
Ranga: Newbie
Przyłączony: 2016-06-26(UTC) Posty: 7 Lokalizacja: Bydgoszcz
|
Obecnie PlusBank i Idea Bank mają lokaty z oprocentowaniem 4% ale jak dla mnie to kompletnie nie opłacalne żeby zamrażać pieniądze na długi czas dla tak małego zysku.
|
|
|
|
Przyłączony: 2015-09-28(UTC) Posty: 354 Lokalizacja: Warszawa
|
Jak ktoś lubi bezpiecznie inwestować to jak najbardziej lokaty są wskazane. Do 4% jest do wyciągnięcia. Sam mam takie lokaty, bo nie można wrzucać wszystkiego na giełdę czy w waluty. Portfel musi być zdywersyfikowany.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-06-08(UTC) Posty: 69 Lokalizacja: brak
|
Przy niewielkich kwotach marny z nich zysk.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-05(UTC) Posty: 81 Lokalizacja: Iława Podziękował: 2 razy w 2 postach
|
Idea Bank właśnie wystartował z promocją dla oszczędzających:"Money Mania VII". Co prawda jest to tylko dla pierwszych 500 osób. Dają 100 zł premii gwarantowanej i 3% na Koncie Oszczędnościowym Zośka PRO. Ale coś kręcą z tym 3%. Na tym koncie trzeba mieć 10x więcej niż na ROR bo inaczej obniżą oprocentowanie do 1 %. Czyli najlepiej nie korzystać z ROR i nie mieć na nim kasy.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-06-06(UTC) Posty: 66
Podziękował: 1 razy w 1 postach
|
To już chyba ta lokata Idea Banku gdzie jest 4% jest lepsza. Minimum 1000 zł na 3 miesiące. I mam nadzieję, że nie ma tam żadnych ukrytych sztuczek jak w tej co piszesz Agato.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-05(UTC) Posty: 81 Lokalizacja: Iława Podziękował: 2 razy w 2 postach
|
A dzisiaj znalazłam na poczcie propozycję jak najlepiej zainwestować kasę z 500+;-) Mnie to nie dotyczy ale może kogoś zainteresuje zainwestowanie na przyszłość dziecka: http://www.bpstfi.pl/pag.../psi-akumulacja-kapitalu
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-07-22(UTC) Posty: 37 Lokalizacja: Wrocław
|
Ja znalazłam lokatę w Idea Banku, też na 3 miesiące ale oprocentowanie tylko 2,75%. Nazywa się to Lokata GO.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-07-22(UTC) Posty: 37 Lokalizacja: Wrocław
|
Trzebaby naprawdę mieć kupę kasy żeby odczuć jakąś różnicę między inwestycją a zyskiem. NIe widzę sensu zamrażania pieniędzy na lokacie przez np rok żeby zwiększyło się o jakieś grosze. To równie dobrze może sobie siedzieć kasa na koncie i też jakiś procent z tego urośnie a przynajmniej mam do niej dostęp kiedy chcę.
|
|
|
|
|
No dobrze ale co w sytuacji gdy masz powiedzmy do dyspozycji 1000, no może 2? Zaczniesz za nie kupować waluty? Bo na grę na giełdzie to trochę za mało i trzeba jeszcze wiedzę mieć do tego. Co ma zrobić przeciętny Kowalski ze swoimi niewielkimi oszczędnościami? Może właśnie taka lokata w Alior Banku na 2 miesiące z oprocentowaniem 4% to mała ale jednak szansa na oszczędzanie i niewielki zarobek?
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-04-23(UTC) Posty: 74 Lokalizacja: Poznań
|
No fakt, dla przeciętnego Kowalskiego to może być najlepsze wyjście. Nie straci oszczędności, nie ryzykuje a parę groszy zawsze więcej.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-04-11(UTC) Posty: 47 Lokalizacja: Kraków
|
Lokata nie jest zła jak ktoś nie bardzo się zna na inwestowaniu a ma trochę pieniędzy. Ja np jakbym miała na koncie więcej kasy, to istniałoby ryzyko, że wszystko wydam na głupoty. Więc wolę mieć w to miejsce lokatę. Może na niej nie zarobię kokosów ale pieniądze nie rozejdą mi się. Zawsze w ten sposób mam oszczędności i na dodatek stale powoli rosną.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-07-20(UTC) Posty: 27 Lokalizacja: Katowice
|
Znalazłam przypadkiem taką ofertę: Lokata db Plan 500+Premia - oszczędzaj i zyskuj na stronie: https://lp.deutschebank....a519bd&affId=2839833 Nie jestem pewna czy dobrze rozumiem, ale do lokaty dostajesz premię500 zł na dziecko.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-09-24(UTC) Posty: 33
|
Już tylko parę dni zostało na założenie lokaty na 130 dni z premią w ramach "Roku Korzyści z Toyota Bank". Dla nowych klientów premia 100 zł a dla starych 50 zł
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-09-19(UTC) Posty: 24
|
Lokata o której pisze Kowal skończyła się wczoraj. Już nie można jej założyć. Była oprocentowana na 2,5%.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-09-24(UTC) Posty: 33
|
Nie zdziwiłbym się gdyby za moment zrobili powtórkę. Było dużo chętnych i myślę, że można się spodziewać kolejnej edycji.
|
|
|
|
Ranga: Newbie
Przyłączony: 2016-10-20(UTC) Posty: 1 Lokalizacja: Warszawa
|
Teraz chyba najlepsza lokata to Lokata Happy w Idea Banku. Ma najwyższe oprocentowanie, przynajmniej według tego rankingu -> oszczednoscionline.pl/ranking-lokat.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-07-20(UTC) Posty: 27 Lokalizacja: Katowice
|
O fajne zestawienie i i faktycznie całe 4 % na lokacie to nie często się spotyka. DO tego krótki okres. Gorsze jest to, że to tylko dla nowych klientów.
|
|
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat |
Guest
|
Skok do forum