Ranga: Member
Grupy: Registered
Przyłączony: 2016-10-29(UTC) Posty: 28
|
Polecam kalkulator lokatowy: http://direct.money.pl/kalkulatory/lokatowy/Nie wiem czy można to traktować jako inwestycję, raczej jak przechowalnię pieniędzy bo zarobku na tym nie ma.
|
|
|
|
|
I jeszcze znalazłem zestawienie najbardziej opłacalnych lokat:http://direct.money.pl/lokaty/ Fajna strona bo jest na niej sporo przydatnych informacji.
|
|
|
|
Ranga: Advanced Member
Przyłączony: 2016-09-24(UTC) Posty: 33
|
Teraz znowu w Toyotabank jest oprocentowanie 2,5 % tylko nazywa się to inaczej:Plan Depozytowy na 130 dni.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-09-19(UTC) Posty: 24
|
Tak, zmienili tylko nazwę a cała reszta ta sama. Jak dla mnie kompletnie nieopłacalne.
|
|
|
|
|
Nie rozumiem dlaczego oni wszyscy reklamują się jaki to mają duży procent zarobku? Przecież to naprawdę nie jest zarobek. Może przy bardzo dużych sumach byłoby widać jakąś różnicę. Ale ilu Polaków odkłada naprawdę duże sumy? Niech napiszą wprost: przechowamy Twoje pieniądze i nie pozwolimy Ci ich wydać na bzdury to będzie uczciwie. Dla przeciętnego Polaka to nie jest zarobek.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-09-19(UTC) Posty: 24
|
A jak się mają reklamować? Przyjdź, daj nam swoje pieniądze a dostaniesz mało? Ale zgadzam się z tym, że przechowają pieniądze. I dobre chociaż to, że masz pieniądze na lokacie i ich nie wydasz na głupoty czy inne pilne potrzeby tylko sobie spokojnie czekają.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-04-01(UTC) Posty: 83 Lokalizacja: Toruń
|
Właśnie na polski rynek wszedł estoński Inbank i oferuje lokaty 3% . Można tu rzeczywiście trochę zarobić, ale w razie kłopotów polskie władze nam nie pomogą ponieważ nie podlega on pod nadzór ani gwarancje KNF i BFG.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-04-23(UTC) Posty: 74 Lokalizacja: Poznań
|
Inbank oferuje nie tylko lokaty, ale też kredyty gotówkowe i szybkie pożyczki. Przyznam, że nie jestem pewien, czy czułbym się bezpiecznie lokując u nich pieniądze.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-04-05(UTC) Posty: 137
|
już powoi wraca standard lokaty na 3%, więc coś się ruszlo, bo przez chwilę wydawało się, że nawet poniże 2% mogą spaść.
|
|
|
|
Przyłączony: 2017-06-20(UTC) Posty: 11 Lokalizacja: Polska
|
Lokaty niestety są już coraz mniej opłacalne. Jeszcze ewentualnie te na 4% można wziąć pod uwagę.
|
|
|
|
Przyłączony: 2017-11-18(UTC) Posty: 121
|
To zalezy jak pieniadze maja i tak lezec to lepiej zeby byly juz na koncie oszczednoscioym czy lokacie. Niz by po prostu mialy lezec :) Jak donosi ostatnio czytane przeze mnie czasopismo naukowe na oszczedzaniu mozna naprawde zaoszczedzic. Jesli wezmiemy pod uwage koszty kredytu kotry musielibysmy wziac te same kwoty co mozemy po prostu zaoszczedzic
|
|
|
|
Przyłączony: 2017-08-17(UTC) Posty: 107
|
No tak aczkolwiek jak ma ktos jakis wydatek to moze w sumie wydac teraz:P bo inflacja spora, a a oszczednosci niewiele na siebie zarobia... ni chyba ze tak jak wspomniano, ze to wydatek kredytowy to lepiej i tak miec jak najwiekszy wklad wlasny
|
|
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat |
Guest (3)
|
Skok do forum