Kantory internetowe
»
Kantory
»
Kantory internetowe
»
Kto najczęściej korzysta z wymiany walut w Internecie?
Ranga: Advanced Member
Grupy: Registered
Przyłączony: 2016-04-05(UTC) Posty: 137
|
Kto najczęściej korzysta z wymiany walut w Internecie? Jakie grupy społeczne? jakie są cechy wspólne tych osób?
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-09-24(UTC) Posty: 33
|
Wydaje mi się, że to przede wszystkim osoby zarabiające w walucie, wyjedzający za granicę, kupujący w zagranicznych sklepach internetowych a częśc pewnie zarabiających parę groszy na handlu walutami. No i nie zapominajmy o firmach, które mają kontakty handlowe za granicą. A wspólne cechy? Chyba poszukiwanie oszczędności.
|
|
|
|
Przyłączony: 2015-09-28(UTC) Posty: 354 Lokalizacja: Warszawa
|
No i Ci co mają kredyty w walutach obcych. Te zagraniczne sklepy to raczej margines, bo przynajmniej większosć z tych dużych sklepów ma opcję płacenia w PLN albo od razu bank przelicza.
|
|
|
|
Ranga: Newbie
Przyłączony: 2017-02-01(UTC) Posty: 5
|
Też nie widzę tych zagranicznych sklepów. Do niedawna jeszcze Amazon, ale teraz już przyjmuje normalnie PLN no najwięksi stali to z pewnością kredyty.I osoby pracujące zagraniąca, bądź mające rodzinę zagranicą, które dostają walutę obcą. Nie oszukujmy się najczęściej funty:)
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-04-11(UTC) Posty: 47 Lokalizacja: Kraków
|
Też jestem przekonana, że to osoby zarabiające za granicą stanowią największą część klientów kantorów. No i firmy, które kupują sprzęt za granicą. U mnie w firmie kiedyś wszystkie transakcje szły przez bank, a teraz szef woli wymieniać w kantorze.
|
|
|
|
Przyłączony: 2015-09-28(UTC) Posty: 354 Lokalizacja: Warszawa
|
No tak. Firmy to z pewnością znaczni udziałowcy rynku, tylko, że tam kasa jest dużo większa. I jednak tu też banki wchodzą w grę, bo jednak zwykłe kantory nie obracają nawet setkami tysięcy złotych
|
|
|
|
Ranga: Member
Przyłączony: 2016-11-17(UTC) Posty: 19
|
Ja korzystam:D wszystkie skąpiradła jak ja korzystają bo jest taniej:)
|
|
|
|
Ranga: Newbie
Przyłączony: 2016-10-08(UTC) Posty: 8 Lokalizacja: markowice
|
Moim zdaniem chyba najczęściej osoby prowadzące firmy korzystają z tej formy wymiany walut, no i może jeszcze osoby pracujące za granicą
|
|
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat |
Guest (2)
|
Kantory internetowe
»
Kantory
»
Kantory internetowe
»
Kto najczęściej korzysta z wymiany walut w Internecie?
Skok do forum