Ranga: Advanced Member
Grupy: Registered
Przyłączony: 2016-05-05(UTC) Posty: 81 Lokalizacja: Iława Podziękował: 2 razy w 2 postach
|
Prawnicy w WIelkiej Brytani szykują pozew zbiorowy przeciwko MasterCard. Ich zdaniem firma ta, miała naliczać za obsługę kart debetowych i kredytowych przy płatności w sklepach dodatkowe opłaty. Prowadziło to do podwyżek w sklepach. Sprawa została już złożona przed brytyjskim trybunałem do spraw konkurencji. A jak to wygląda u nas? Jakie jest Wasze zdanie?
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-08-20(UTC) Posty: 72
Podziękował: 1 razy w 1 postach
|
Znając życie ktoś chce po prostu wymusić odszkodowanie jakiekolwiek.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-09-24(UTC) Posty: 33
|
Jak nie wiadomo o co chodzi, to w grę zawsze wchodzą pieniądze. Ciekawe kiedy u nas do tego dojdą? I jaka grupa znajdzie w tym korzyści dla siebie?
|
|
|
|
Ranga: Member
Przyłączony: 2016-08-13(UTC) Posty: 20
|
Oskarżyć można każdego o cokolwiek, sam fakt oskarżenia realnie nie ma żadnego znaczenia. Mi osobiście trudno uwierzyć w takie rzeczy. Opłaty za płatność kartą czyli ułamek procenta od transakcji, którą płacą sklepy jest standardem na całym świecie.
|
|
|
|
Ranga: Member
Przyłączony: 2017-01-18(UTC) Posty: 22
|
Tak z nwesów jakie o tym wyczytałem to: Szacuje się, że do roszczenia zbiorowego może przystąpić nawet 46 milionów Brytyjczyków. Byłaby to największa zbiorowa skarga przed brytyjskim sądem .
Już w 2014 r. Urząd Antymonopolowy stwierdził, że MasterCard rzeczywiście dopuścił się stawianych mu wówczas zarzutów. Opłaty rzeczywiście były zawyżane, co oczywiście negatywnie odbiło się na kieszeniach wielu klientów.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-03-29(UTC) Posty: 98 Lokalizacja: Wroclove
|
Przystąpić może i może, ale połowa z nich nawet o tym nie usłyszy:P Nie bardzo rozumiem o co tu by miało chodzić. Ja osobiście mam dobre doswiadczenia z Mastercard raz po raz jakaś promocyja wpada.
|
|
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat |
Guest
|
Skok do forum