Ranga: Advanced Member
Grupy: Registered
Przyłączony: 2016-05-22(UTC) Posty: 62 Lokalizacja: Bytom
|
Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć na czym polega zarabianie na Forexie? Takim prostym językiem dla laików. Mniej więcej wiem nie do końca to rozumiem. A ciągle się słyszy, że ktoś na tym stracił. Czy można tam zarobić bez ryzyka?
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-08(UTC) Posty: 31 Lokalizacja: pikne miasto
|
Bez ryzyka na forexie? Jak kursy walut to często czyta loteria. Do tego ataki spekulacyjne.
|
|
|
|
Ranga: Newbie
Przyłączony: 2016-06-29(UTC) Posty: 6 Lokalizacja: Zamość
|
Nie istnieje inwestowanie bez żadnego ryzyka... Na forexie ponad 80% ludzi traci, bo to jest więcej szczęscia niż rozumu.
Zmian które można przewidzieć jest bardzo niewiele., a wtedy jak każdy je widzi, to już sie nie kupi tanio
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-22(UTC) Posty: 62 Lokalizacja: Bytom
|
Czyli jak rozumiem, lepiej się trzymać od tego z daleka jak się nie jest specem. To już wolę mniejsze ale pewne zyski bez ryzyka straty.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-04-23(UTC) Posty: 74 Lokalizacja: Poznań
|
Polecam Ci świeży artykuł na temat Forex: http://www.money.pl/gosp...amp;src02=facebook_moneyWygląda na to, że naprawdę trzeba tam być specem.
|
|
|
|
Ranga: Member
Przyłączony: 2016-07-01(UTC) Posty: 15
|
No mają być ujawniane dane jaki % zarobił na tym. Wiesz czy ja wiem czy ekspertem. Najlepiej grać prze wydarzeniami, które wysoce prawdopodobne jest, że będą pozytywne dla danej waluty wtedy ją kupujemy licząc na jej umocnienie.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-08-18(UTC) Posty: 51
|
Ja osobiście nie polecam. Najpierw ładnie zarabiałem i myślałem, że jestem królem Forexu. I wystarczył 1 błąd by stracić to, co wcześniej zarobiłem. Mam nauczkę, trzymam się od tego z daleka.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-08-18(UTC) Posty: 51
|
Ale jeżeli ktoś chce poznać podstawy to na stronie IForexu jest samouczek czy nie wiem jak to nazwać: http://www.iforex.pl/lan...mp;creg=3&SID=446595
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-04-23(UTC) Posty: 74 Lokalizacja: Poznań
|
Kiedyś przeglądałem ten samouczek i przyznam szczerze, że do mnie jakoś to nie przemawia. Zbyt wiele się słyszy o tym ile ludzie stracili tam pieniędzy.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-05(UTC) Posty: 81 Lokalizacja: Iława Podziękował: 2 razy w 2 postach
|
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-07-22(UTC) Posty: 37 Lokalizacja: Wrocław
|
Ciekawy artykuł. A ludzie sami nie znają się na inwestowaniu i wierzą takim oszustom. I jak to jest możliwe, że ciągle znajdują się tacy, którzy znajdą sobie lukę w naszym prawie, by oskubać naiwnych?
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-04-01(UTC) Posty: 83 Lokalizacja: Toruń
|
Nasze prawo niestety nie nadąża za rozwojem rynków finansowych. I nastawione jest na kontrolę drobnego przedsiębiorcy a nie duże przekręty finansowe.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-05(UTC) Posty: 81 Lokalizacja: Iława Podziękował: 2 razy w 2 postach
|
Znalazłam stronę: https://www.tms.pl/forex-bonus. Przyznam, że mnie zaciekawiła, bo dla mnie, jako laika w tej dziedzinie, wybór platformy forex byłby trudny. A do tego oferują szkolenia i poradnictwo doświadczonego maklera. Myślicie, że warto z tego skorzystać?
|
|
|
|
|
2,1 mld zł stracili Polacy na rynku forex w ciągu ostatnich ponad czterech lat - taką informację podała w raporcie Najwyższa Izba Kontroli. To nie zachęca raczej do inwestowania w ten rynek.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-06-26(UTC) Posty: 58
|
bo to trudny rynek. bardzo spekulacyjny. A mocno reklamowany i to dosyć agresywnie jako cudowna metoda zarabiania więc noo.... przyciągnęło wielu amatarów szybkiego zysku którzy oczywiście stracili pieniądze
|
|
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat |
Guest
|
Skok do forum