Ranga: Advanced Member
Grupy: Registered
Przyłączony: 2016-04-05(UTC) Posty: 137
|
Co sądzicie o kartach kredytowych? Nie jest to lepsza opcja niż kredyt? jakie macie doświadczenia?
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-04-01(UTC) Posty: 31
|
dla mnie to lepsza opcja zdecydowanie, ale z karty kredytowej trzeba korzystać z głową i najlepiej na bieżąco kontrolować swoje wydatki
|
|
|
|
Ranga: Member
Przyłączony: 2016-05-13(UTC) Posty: 10
|
karta kredytowa raczej nie jest zamiennikiem dla kredytu, a bardziej dla chwilówki. Bo termin spłaty jest krótki, a kredyt najczęściej bierze się na kilka lat jednak. ALe zgadzam się, że jest to odrobinę lepsza opcja od zapożyczania się umową.
|
|
|
|
Przyłączony: 2015-09-29(UTC) Posty: 21 Lokalizacja: wawa
|
W Polsce w ogóle karty kredytowe to rzadkość, a w USA to oni praktycznie cały czas nią płacą i każdy ma po kilka. Więc pewnie kwestia czasu aż u nas się to też stanie bardziej popularne
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-12(UTC) Posty: 22 Lokalizacja: katowice
|
Merlin jeśli ktoś decyduje się na kartę kredytową zazwyczaj wie z czym się to wiąże wątpię, że posiadacz takiej karty uważa, że stać go na wszystko
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-13(UTC) Posty: 10
|
W Polsce jest bardzo niska świadomość kart kredytowych, naprawdę niska. Więc często jak ktoś bierze i używa to płaci i to sporo, a Banku kuszą i to bardzo.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-30(UTC) Posty: 33 Lokalizacja: gliwice
Podziękował: 1 razy w 1 postach
|
A propos kuszenia to przykładem są różne promocje np teraz w t mobile nakłaniają z resztą wydaje mi się że bardzo skutecznie
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-06-08(UTC) Posty: 69 Lokalizacja: brak
|
karta kredytowa jest dla ludzi, którzy rozsądnie planują swoje gospodarowanie finansami.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-06-10(UTC) Posty: 29
|
raczej jest zabezpieczeniem dla sklepu, że dostanie pieniądze. Dla Banku korzyść bo obraca pieniędzmi i ma okazję na zysk i prowizję z transankcji. A człowiek no cóż... jego ego jest zaspokojone, no bo bezpieczniej i tak mu płacić zwykła kartą
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-06-06(UTC) Posty: 66
Podziękował: 1 razy w 1 postach
|
Karta kredytowa jest dobra dla bardzo zdyscyplinowanych osób. Zazwyczaj banki kuszą dodatkowymi bonusami do karty i przyznam, że sama z nich korzystam. Kiedyś dawno miałam kartę o nazwie Radość Życia. Była to moja pierwsza karta i szybko wyczerpałam limit po czym długo go spłacałam. Prawdziwa radość życia;-) Od tego czasu wiem, że to bardzo przydatne rozwiązanie ale trzeba się kontrolować i pilnować terminów.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-06-08(UTC) Posty: 69 Lokalizacja: brak
|
Wszędzie naciąganie ludzi... nawet na kartach kredytowych. w dzisiejszych czasach z każdej strony trzeba się pilnować
|
|
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat |
Guest
|
Skok do forum