Ranga: Advanced Member
Grupy: Registered
Przyłączony: 2015-09-28(UTC) Posty: 35 Lokalizacja: Kraków
|
Gdzie dostanę egzotyczne waluty np. afrykańskich krajów? np. nigeryjskie nairy?
|
|
|
|
Przyłączony: 2015-09-30(UTC) Posty: 33 Lokalizacja: Poznań
|
Akurat afrykańskich to chyba nigdzie nie spotkasz. Jedyne popularne waluty pozaeuropejskie to kanadysjkie, amerykanskie, japonskie, chińskie waluty
|
|
|
|
Przyłączony: 2015-09-28(UTC) Posty: 35 Lokalizacja: Kraków
|
Mi właśnie o to chodzi by wcześniej wymienić taką walutę. Na miejscu to już sobie poradzę, a przynajmniej mam nadzieję:) po migowemu jakoś
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-05(UTC) Posty: 36 Lokalizacja: wroclaw
|
w Polsce niestety nie dostaniesz nairów, wiec zostaje Ci wymiana na miejscu
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-05(UTC) Posty: 81 Lokalizacja: Iława Podziękował: 2 razy w 2 postach
|
Są kraje jak na przykład Tunezja, że nie kupisz ich waluty nigdzie poza terenem tego państwa. Musisz mieć euro albo dolary i tam wymienisz je bez problemu na lokalne dinary. Pewnie podobnie będzie w wielu innych państwach.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-05(UTC) Posty: 81 Lokalizacja: Iława Podziękował: 2 razy w 2 postach
|
I jeszcze w przypadku Tunezji należy pamiętać, że wywóz dinarów poza granice kraju jest nielegalny. Jeżeli na koniec wakacji coś nam zostanie to lepiej wydać to na pamiątki albo wymienić.
|
|
|
|
Ranga: Member
Przyłączony: 2016-05-12(UTC) Posty: 22 Lokalizacja: katowice
|
Cenna informacja Agata właśnie wybieram się do Tunezji więc lepiej wiedzieć takie rzeczy 😀
|
|
|
|
Przyłączony: 2015-09-28(UTC) Posty: 354 Lokalizacja: Warszawa
|
A i co do wymiany już w danym kraju, nie róbmy tego na lotniskach, tam mają takie spready, że głowa boli. Zawsze sobie warto sprawdzić przed wyjazdem jaki jest aktualnie kurs danej waluty by nie nadać się zrobić w balona. Na turystach skasować najłatwiej.
|
|
|
|
|
Dawno nie odświeżany wątek, ale myślę, że dla wielu ważne informacje, że RKantor wprowadził jakiś czas temu 14 nowych walut. Afrykańskich co prawda nie widziałam. Mają sukcesywnie wprowadzać kolejne waluty.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-22(UTC) Posty: 62 Lokalizacja: Bytom
|
Ale już widzę ciekawe waluty. Dobrze wiedzieć. Nie trzeba będzie szukać.
|
|
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat |
Guest (3)
|
Skok do forum