Ranga: Advanced Member
Grupy: Registered
Przyłączony: 2016-04-23(UTC) Posty: 74 Lokalizacja: Poznań
|
Czy spotkaliście się, że w tym samym kantorze ale w róźnych placówkach są różne ceny walut? Dzisiaj się zdziwiłem bo wymieniałem dolary w jednej placówce. Później przypadkiem znalazłem się w pobliżu innej placówki tego samego właściciela więc z ciekawości wszedłem. I co się okazało? Otóż dalej od centrum cena była korzystniejsza. Może nie znacznie ale jednak.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-04-05(UTC) Posty: 137
|
W sumie nigdy nie pytam o właściciela danego lokalu, ale jest to możliwe, jeśli w danym lokalu masz wyższe koszta utrzymania to i koszt wymiany może być wyższy.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-04-15(UTC) Posty: 45 Lokalizacja: poznań
|
ja nigdy się z czymś takim nie spotkałam szczerz mówiąc jestem zaskoczona, że mogą być inne ceny jak jest ten sam właściciel, ale może rzeczywiście chodzi o koszta utrzymania...
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-22(UTC) Posty: 62 Lokalizacja: Bytom
|
To nie tylko kwestia kosztów utrzymania. To przede wszystkim zależy od obecności konkurencji w pobliżu. Jak jej nie ma to ceny idą w górę.
|
|
|
|
Ranga: Member
Przyłączony: 2015-09-29(UTC) Posty: 21 Lokalizacja: wawa
|
Raczej łapanie nie zorientowanych, jak ma się dobrą lokalizacjr to ludzie sami przyjdą bo mają po drodze. A inny kantor może być dla tych bardziej zorientowanych w słabszej lokalizacji
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-06-08(UTC) Posty: 69 Lokalizacja: brak
|
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-04-23(UTC) Posty: 74 Lokalizacja: Poznań
|
Faktycznie nic nowego bo odkąd zacząłem zwracać na to uwagę to dochodzę do wniosku, że to normalne praktyki właścieci kantorów. Co prawda coraz rzadziej zdarza mi się korzystać ze stacjonarnych ale jak jestem gdzieś w pobliżu jakiegoś to lubię wejśc i sprawdzić. A nóż trafi się dobra okazja.
|
|
|
|
Przyłączony: 2017-08-17(UTC) Posty: 107
|
jest jedna kwestia jeszcze na którą nie zwracacie uwagi czyli różnica czasu:) ceny walut się zmienią cały czas.
|
|
|
|
Przyłączony: 2019-07-18(UTC) Posty: 13 Lokalizacja: Wrocław Podziękował: 1 razy
|
Kantory stacjonarne rosną jak grzyby po deszczu narzucając coraz większe marże i rozszerzone spready. Nie pozostało mi nic innego jak wykorzystać kantor internetowy z polecenia znajomej. Zostałam w Liderwalut.pl do dziś...
|
|
|
|
Przyłączony: 2022-04-19(UTC) Posty: 8 Lokalizacja: Polska
|
Najmniejszy spread w kantorekspert.pl z rabatem mam 2 grosze spreadu. Nie znalazłam nigdzie lepszego kursu :-)
|
|
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat |
Guest (2)
|
Skok do forum