Ranga: Member
Grupy: Registered
Przyłączony: 2016-04-25(UTC) Posty: 16
|
ktoś z Was kiedyś może chciał taką pożyczkę brać przez jakiś portal co tam najczęściej jest wymagane?
|
|
|
|
Ranga: Advanced Member
Przyłączony: 2016-04-15(UTC) Posty: 45 Lokalizacja: poznań
|
Żeby dostać taką pożyczkę przychodzisz proces weryfikacji i rejestracji konta musisz mieć stały dochod. Nigdy nie pozyczalam w ten sposób pożyczki więc szczegółów nie znam
|
|
|
|
Ranga: Newbie
Przyłączony: 2016-05-09(UTC) Posty: 6
|
Są portale od tego jak Kokos, sekarta, szybki grosz. Weryfikacja jest identyczna jak przy kredycie normalnym. Zależy od firmy, ewentualnie od cżłowieka bo można wziąć bez pośrednika.
|
|
|
|
Przyłączony: 2015-09-28(UTC) Posty: 354 Lokalizacja: Warszawa
|
Moim zdaniem większe ryzyko ponosi ten co udziela pożyczki niż ten co spłaca. Bo wiadomo, że nie dysponuje takimi pieniędzmi jak Banki, czy firmy pożyczkowe, a jak ktoś zacznie mu robić problemy ze spłacaniem to jemu się robi kłopot.
Dla spłacającego to żadna różnica czy odda pieniądze Banku, czy żywej osobie.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-05(UTC) Posty: 36 Lokalizacja: wroclaw
|
Zgadzam się z racionale, więcej problemów ma zazwyczaj sten który pożyczki udziela więc wydaje mi się że nie warto się decydowac na tego typu przedsięwzięcie
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-04-05(UTC) Posty: 137
|
ile zarabiają tego się raczej nie dowiemy, chyba że wejdą na giełdę to tak. Ale oni są tylko częścią jakiegoś koncernu, już nazwy nie pamiętam.
|
|
|
|
Przyłączony: 2015-09-29(UTC) Posty: 21 Lokalizacja: wawa
|
Ja raz próbowałem wejść w ten biznes pożyczyłem kilku osobom kilkastówek, bo czesto jest tak, że to ileś osób pożycza jednej osobie. I biznes na tym żaden, bo opóźnienia czesto mieli takie, że więcej czasem wyszło czasu by przypilnować spłaty niż iść na drugi etat i zarobić normalnie
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-12(UTC) Posty: 22 Lokalizacja: katowice
|
Mialam podobne doświadczenie do Marcina dlatego więcej juz w to nie wejdę i zdecydowanie nie polecam
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-04-15(UTC) Posty: 45 Lokalizacja: poznań
|
Na dzień dzisiejszy ta szansa jest bardzo nikła ludzie są bardzo nieufni do tego typu rozwiązań i się nie dziwię
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-04-25(UTC) Posty: 16
|
Dzięki za odpowiedź, dla mnie jako pożyczkobiorcy nie widzę ryzyka. Bo ja przedkładam kilka dokumentów, które wyeryfikują moją tożsamość i do tego PIT. Firma sprawdza czy nie mam długów. Złoże wniosek i zobaczymy
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-24(UTC) Posty: 60
|
raczej pożyczki społecznościowe to chyba najstarsza forma pożyczek:P przecież to tak naprawdę każda pożyczka, jak ja pożyczam Ci 5 zł i chcę byś oddał to będzie to pożyczka społecznościowa, bo nie udzielona za pośrednictwem inscytucji.
Nowością w PL zresztą już istniejące ładnie ponad 10 lat są inscytucje ,które zajmują się łaczeniem w pary osób nieznanych sobie jako pożyczkobiorca i pożyczkodawca.
|
|
|
|
Ranga: Newbie
Przyłączony: 2017-02-11(UTC) Posty: 3
|
Dawno temu starałam się o pożyczkę z Kokosa. Trzeba było wpłacić nie dużą sumę, ale jednak. I czekałam. W końću pożyczyłam pieniądze od rodziny, oddałam i zapomniałam. Po 2 latach się odezwali, że chcą mi dać pożyczkę. Ale na pewno nigdy więcej się do nich nie zgłoszę. DLa mnie to jacyś naciągacze.
|
|
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat |
Guest (4)
|
Skok do forum