Ranga: Member
Grupy: Registered
Przyłączony: 2014-04-10(UTC) Posty: 28
|
Wysyłam wam ciekawy ranking oferujące porównanie kursów walut w 10 różnych e-kantorach. Kursy na stronie aktualizowane są co 10sekund wiec zawsze możemy być na bieżąco gdzie jest najtaniej. Czy wy też korzystacie z takiej pomocy? Jak tak to z jakiego dokładnie serwisu? http://www.ranking-ekantor.pl/
|
|
|
|
Przyłączony: 2014-01-23(UTC) Posty: 20
|
Jak ktoś na szybko szuka gdzie najtaniej to polecam. Czy ten ranking obejmuje promocje w kantorach? Poza tym trzeba pamiętać o kosztach przelewów itp. Nie jest to jednak najlepszy sposób na szukaniu tanich walut ;p
|
|
|
|
Przyłączony: 2014-04-27(UTC) Posty: 11 Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
|
Dokładnie, trzeba pamiętać, że są jeszcze inne opłaty, które jednak podwyższają wymianę i kurs. Jednak moim zdaniem warto sprawdzać czasem takie rankingi i porównywarki sprawdzać, żeby zobaczyć, które kantory są najlepsze pod względem kursów. Ja coraz częściej korzystam z takich rankingów, zobaczę również ten :)
|
|
|
|
Przyłączony: 2013-12-27(UTC) Posty: 14 Lokalizacja: Katowice
|
Bardzo fajny ranking. Ja bardzo często korzystam z takich rankingów i porównywarek kantorów i kursów, bo często dzięki nim trafiam na prawdziwe okazje. Już nieraz właśnie dzięki nim wymieniłem walutę naprawdę korzystnie. Na pewno większości ten link się przyda, szczególnie jeżeli nie mają swoich kantorów i nie wiedzą gdzie szukać okazji.
|
|
|
|
Ranga: Newbie
Przyłączony: 2015-04-11(UTC) Posty: 5
|
Tidus- czy tej stronie i danym na jej podanych można ufać? Jest to sprawdzony ranking?
|
|
|
|
Przyłączony: 2014-09-12(UTC) Posty: 11
|
Tak jak pisali poprzednicy, należy pamiętać o dodatkowych kosztach.
Mimo to rankingi są bardzo fajną opcją, szczególnie dla tych, którzy nie siedzą w tym temacie codziennie - jednak należy to traktować jako tylko jako pomoc a przy ostatecznej decyzji zrobić mały bilans ;)
|
|
|
|
Przyłączony: 2014-08-28(UTC) Posty: 7
|
Oryginalnie wysłane przez: Kamil Wojtczak Tak jak pisali poprzednicy, należy pamiętać o dodatkowych kosztach.
Mimo to rankingi są bardzo fajną opcją, szczególnie dla tych, którzy nie siedzą w tym temacie codziennie - jednak należy to traktować jako tylko jako pomoc a przy ostatecznej decyzji zrobić mały bilans ;)
Panie Kamilu, ma pan 100 % racji. Wiele osób mylnie sądzi, że opłat nie ma prawie żadnych. Warto sprawdzać te dodatkowe wydatki zanim zaczniemy współpracować z jakimś kantorem.
|
|
|
|
Przyłączony: 2015-05-12(UTC) Posty: 10
|
No właśnie, jak to jest z tymi opłatami dokładnie? Mam 2 konta na e - kantorach i zastanawiam się czy mają prawo zmieniać opłaty co jakiś czas, czy może opłata musi być stała?
|
|
|
|
Przyłączony: 2015-05-11(UTC) Posty: 8 Lokalizacja: Zurich
|
Ja bardzo często sprawdzam wszelkiego rodzaju rankingi i porównywarki nawet jak nie muszę wymieniać waluty. To chyba takie już hobby. Przydatne rozwiązanie, to na pewno, wiele można się dowiedzieć i też trafić w dobry kurs, więc dlatego by nie włączyć i pooglądać czasami.
|
|
|
|
Przyłączony: 2015-05-11(UTC) Posty: 9 Lokalizacja: Białystok
|
Na pewno jest to przydatna opcja. Ja często staram się z niej korzystać, szczególnie, że dopiero uczę się wymieniać pieniądze w kantorze online. Myślę, że bardzo dobrze, że są takie porównywarki i rankingi, można wtedy trafić na okazję.
|
|
|
|
Przyłączony: 2014-07-23(UTC) Posty: 17 Lokalizacja: Włoszczowa
|
Bardzo fajny ranking. Korzystałam z niego, póki nie wiedziałam jaki kantor wybierać. Jak dla mnie bardzo przydatna opcja i na pewno wiele może nam pomóc przy wymianie pieniędzy w kantorze online.
Polecacie jakieś inne rankingi?
|
|
|
|
Ranga: Advanced Member
Przyłączony: 2016-04-01(UTC) Posty: 31
|
bardzo podoba mi się ten ranking, na pewno się przyda nigdy nie korzystałam z tego typu rankingów
|
|
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat |
Guest (2)
|
Skok do forum