Ranga: Advanced Member
Grupy: Registered
Przyłączony: 2016-03-25(UTC) Posty: 50
|
Co potrzebuje by wziąć zwykły kredyt w Banku? jakieś zaświadczenie o dochodach?
|
|
|
|
Przyłączony: 2015-09-28(UTC) Posty: 354 Lokalizacja: Warszawa
|
Wszystko zależy od banku, jedne mają mniejsze inne większe wymagania, ale standardowowo. Jest to dowód osobisty i coś co potwierdza zarobki, np PIT, zaświadczenie z pracy, wyciąg bankowy
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-04-01(UTC) Posty: 83 Lokalizacja: Toruń
|
Każdy bank ma własne wymagania co do dokumentacji. Najprościej wziąć kredyt w banku, w którym ma się konto. Czasami wystarczy wypełnić wniosek bez dostarczania dokumentów. Ale można się spotkać z tym, że bank domaga się zgody współmałżonka na zaciągnięcie zwykłego kredytu. Zwłaszcza gdy ubiegamy się o większą sumę niż kilka tysięcy zł lub nasza zdolność kredytowa nie jest duża.
|
|
|
|
Przyłączony: 2015-09-28(UTC) Posty: 35 Lokalizacja: Kraków
|
W Banku raczej nie ma opcji by bez dokumentów, czasem co prawda wystarczy im wyciąg z konta. Ale potwierdzenie tego, że ciągle jesteś zatrudniony często też musisz złozyć. ALe przy małych kwotach nie ma problemu, schody zaczynają się przy hipotece, tam latasz od papierka do papierka.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-04-01(UTC) Posty: 31
|
zazwyczaj potrzebny jest dowód osobisty lub inny dokument, który potwierdzi tożsamość, później wypełnia się wniosek kredytowy. potrzebne tez będzie zaświadczenie o wysokości dochodów. Niektóre banki wymagają również zgodę małżonka na wzięcie kredytu.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-04-15(UTC) Posty: 45 Lokalizacja: poznań
|
Przeważnie jest potrzebny dowód zaświadczenie o stałych dochodach ale to zależy który bank Cię interesuje bo każdy ustala własne zasady w tej kwestii
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-04-11(UTC) Posty: 47 Lokalizacja: Kraków
|
Mam konto w Alior Banku. Od kilku lat wpływa na nie regularnie moja wypłata. Chcąc wziąć kredyt nie musiałam dostarczać żadnych dokumentów tylko na stronie banku wypełniłam wniosek. Dostałam kredyt bez problemu. Z tym, że w każdej chwili bank ma prawo zażądać dokumentów potwierdzających zatrudnienie. Edytowany przez użytkownika 29 kwietnia 2016 14:17:23(UTC)
| Powód: Nie określono
|
|
|
|
|
Moja mama brała ostatnio pożyczkę w banku i zarządano od niej PIT-u oraz zaświadczenia o zatrudnieniu. I nie chodziło o dochody a o rodzaj umowy o pracę.
|
|
|
|
|
Właśnie rodzaj umowy jest najważniejszy jak się nie ma konta w banku na, które regularnie wpływają dochody. Bo jak ktoś ma pracę na zlecenie, umowę o dzieło czy na czas określony to o pożyczkę jest ciężko.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-04-15(UTC) Posty: 45 Lokalizacja: poznań
|
ale z drugiej strony teraz wiekszość osób ma umowy o dzieło czy zlecenie...
|
|
|
|
Ranga: Member
Przyłączony: 2016-07-20(UTC) Posty: 27 Lokalizacja: Katowice
|
Z umową zlecenie jeszcze jest szansa na nieduże kredyty, ale z odzieło to raczej nie ma szans. Nic dziwnego, że firmy pożyczkowe wyrastają jak grzyby po deszczu. Banki tracą w ten sposób wielu dobrych klientów.
|
|
|
|
Ranga: Newbie
Przyłączony: 2016-09-15(UTC) Posty: 7 Lokalizacja: Wrocław Brochów
|
zazwyczaj potrzebujemy dowod osobisty zaswiaczenie o dochodach i zaświadczenie o zatrudnieniu. warto tez zobaczyć sobie na stronie internetowej danego banku czy tam nie będzie konkretnuch informacji na ten temat bo czasami wymagania co do składanych dokumentów rożnią się odrobinę od siebie.
|
|
|
|
Ranga: Member
Przyłączony: 2016-04-25(UTC) Posty: 16
|
najczesciej wystarczy dowod i wyciag z konta na ktory wplywa nasze wynagrodzenie.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-09-03(UTC) Posty: 100
|
najlepiej zaswiadczenie o zarobkach od pracodawcy:) ale wyciagu tez sa akceptowane
|
|
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat |
Guest
|
Skok do forum