Ranga: Member
Grupy: Registered
Przyłączony: 2016-07-01(UTC) Posty: 15
|
Płacicie może Blikiem zamiast kartą czy gotówką? Opłaca się bądź jest to wygodniejsze?
|
|
|
|
Ranga: Advanced Member
Przyłączony: 2016-07-14(UTC) Posty: 83
|
Mi wystarczy kartą, się nie bawię jakieś płatnoście telefonem. Bo szkoda zabawy
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-07-16(UTC) Posty: 9 Lokalizacja: gliwice
|
ja czasami lubię zapłacić blikiem szczególnie w sklepach internetowych
|
|
|
|
Przyłączony: 2015-09-28(UTC) Posty: 354 Lokalizacja: Warszawa
|
Banki ostatnimi miesiącami dosyć mocno wspierają BLIK, więc są częste promocje. Aczkolwiek ja tylko raz w życiu korzystałem póki co. ALe to chyba z nieśmiałości proszenia i tłumaczenia pewnie, jak to wygląda.
|
|
|
|
Ranga: Newbie
Przyłączony: 2016-07-25(UTC) Posty: 9
|
No ale co to za promocje, i obejmuje małą ilość osób. Zwykli ludzie raczej nie mają takich potrzeb.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-08-29(UTC) Posty: 2
|
Kartą jest płacić wygodniej, natomiast przy Bliku banki często oferują większy moneyback np. w mbanku 2% przy płaceniu kartą, a 4% przy płaceniu Blikiem więc się opłaca korzystać.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-06-08(UTC) Posty: 69 Lokalizacja: brak
|
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-08-31(UTC) Posty: 6 Lokalizacja: Warszawa
|
ja blikiem płace gdy jest jakaś okazja aktualnie w banku milenium mają promocję dotyczącą biletów komunikacji miejskiej. przy płatności blikiem otrzymuje się 50% zwrotu kosztów
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-09-15(UTC) Posty: 7 Lokalizacja: Wrocław Brochów
|
mi bardzo często się to zdarza i dla mnie jest to wygodniejsze
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-05(UTC) Posty: 81 Lokalizacja: Iława Podziękował: 2 razy w 2 postach
|
To z pewnością wygodne ale zdarzyło mi się, że zapłacona kwota została pobrana z mojego konta dopiero po tygodniu. NIe lubię takich sytuacji, dlatego wolę płacić tradycyjnie kartą bo mam od razu widoczne w banku ile wydałam.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-09-19(UTC) Posty: 3
|
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-09-20(UTC) Posty: 1 Lokalizacja: Warszawa
|
Blikiem można płacić jak się zapomni portfela a ma się telefon. Fajnie też wypłaca się pieniądze z bankomatów. IMO BLIK bardzo fajna usługa ;) |
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-08-18(UTC) Posty: 51
|
Przyznam, że nie bardzo mam odwagę z tego korzystać. To na pewno wygodne ale jakoś nie mogę się przełamać. Zazwyczaj trochę trwa zanim przekonam się do takich nowinek. Ale skoro mówicie, że to wygodne i proste to może dam się przekonać;)
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-09-23(UTC) Posty: 13
|
Tylko musisz mieć aplikację banku do telefonu i tyle. Jest to dodatkowa opcja, jak zapomni się potfela. Tylko większość sklepów jeszcze tego nie obsługuje
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-05(UTC) Posty: 81 Lokalizacja: Iława Podziękował: 2 razy w 2 postach
|
A jak to wygląda gdy zgubicie telefon albo ktoś Wam ukradnie? Jak z bezpieczeństwem? Ja nie do końca jestem przekonana o tym czy to całkowicie bezpieczne.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-24(UTC) Posty: 19 Lokalizacja: białystok
|
ja tam, mimo tego ze platnośc blikiem się rozpowszechniła, wole płacic gotówka lub karta
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-12-10(UTC) Posty: 4
|
z tym rozpowszechnieniem to nie bardzo. Nie wiem ilu ludzi z tego rzeczywiście stale korzysta, bo bardzo wiele Pań, które pracują na kasach nie potrafia tego obsłużyć, więc raczej mało rozpowszechnione jest.
|
|
|
|
Przyłączony: 2017-04-10(UTC) Posty: 29
|
ale allegro jak płacisz Blikiem to dosatjesz 1monetę:) 1 moneta to realnie 1zł. Aczkolwiek dopiero jak masz 10 to możesz je zamienić na kupon 10zł.
|
|
|
|
|
szybko i przyjemnie się płaci:) czasem są nawet promocje, które premiują takie płatności. A raz dwa i zapłacone więc jak dla mnie super:)
|
|
|
|
|
najlepsza opcja do bankomatów bo nie zwracasz uwagę jaki bank:) tylko apka i wypłacasz:) bez opłąt
|
|
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat |
Guest (6)
|
Skok do forum