Kantory internetowe
»
Kantory
»
Kantory internetowe
»
Kantor online - oszczędności przy spłacie kredytu
Ranga: Advanced Member
Grupy: Registered
Przyłączony: 2015-09-30(UTC) Posty: 33 Lokalizacja: Poznań
|
Interesuje mnie kwestia, jakie są rzeczywiste możliwości zaoszczędzenia na spłacie kredytu w obcej walucie, dajmy na to franku szwajcarskim, przy wykorzystaniu tematyki kantoru internetowego. Czy to gra warta świeczki czy oszczędności są raczej niewielkie?
|
|
|
|
Przyłączony: 2015-09-28(UTC) Posty: 35 Lokalizacja: Kraków
|
To zdecydowanie "gra warta świeczki". Przede wszystkim, pieniądze musisz wymieniać przez okres jakichś 30 lat w każdym miesiącu. Różnica między kantorami internetowymi a zwykłymi czy bankowymi waha się na poziomie od 3 do 5 procent. Oznacz to, że żeby otrzymać pieniądze na spłatę raty w wysokości 500 euro w kantorze stacjonarnym zapłacisz 2190 zł w kantorze online 2090 zł. 100 zł różnicy. Przez 30 lat da to sumę 36.000 zł. Jest o co walczyć, prawda?
|
|
|
|
Przyłączony: 2015-09-30(UTC) Posty: 33 Lokalizacja: Poznań
|
Zdecydowanie warto, kolega już większość napisał, ja tylko dodam, że należy sprawdzić czy bank Ci pozwala na płacenie w walucie której wziąłeś kredyt.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-24(UTC) Posty: 60
|
Biorcy kredytów walutowych to najlepsi klienci dla kantorów zdecydowanie, bo stali. Najczęściej jak się już na jeden zdecydują to rzadko go zmieniają, więc obie grupy walczą o siebie.
|
|
|
|
Ranga: Newbie
Przyłączony: 2016-06-26(UTC) Posty: 7 Lokalizacja: Bydgoszcz
|
Problemem raczej jest to, że banki najchętniej chcą spłaty w złotówkach i same sobie przeliczają ile należy wpłacić;( ALe jeżeli można spłacać w walutach, to tylko przez kantor internetowy. Moi przedmówcy mają rację.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-06-08(UTC) Posty: 47
|
Dlatego na takie warunki patrzy się już wcześniej, gdy zawiera się umowę. I pod tym kątem wybiera się bank, który udzieli kredytu
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-19(UTC) Posty: 4 Lokalizacja: WARSZAWA
|
Również spłacam kredyt. Faktem jest że dużo oszczędzam na wymianie on line. Dla mnie sprawdzonym kantorem jest www.KantorEkspert.pl Mogę negocjować cenę telefonicznie a platforma wymiany bardzo łatwa w obsłudze. Oszczędzam czas i kursy są bardzo korzystne. Godny polecenia
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-19(UTC) Posty: 4 Lokalizacja: WARSZAWA
|
Również spłacam kredyt. Faktem jest że dużo oszczędzam na wymianie on line. Dla mnie sprawdzonym kantorem jest www.KantorEkspert.pl Mogę negocjować cenę telefonicznie a platforma wymiany bardzo łatwa w obsłudze. Oszczędzam czas i kursy są bardzo korzystne. Godny polecenia
|
|
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat |
Guest
|
Kantory internetowe
»
Kantory
»
Kantory internetowe