Kantory internetowe
»
Kredyty
»
Do którego banku po kredyt
»
Przejęcie banku Deutsche Bank przez BZ WBK a kredyt hipoteczny w DB
Ranga: Advanced Member
Grupy: Registered
Przyłączony: 2017-12-25(UTC) Posty: 75
|
Witam, Mam kredyt hipoteczny w db. Jak wiadomo zostal on przejety przez bzwbk i teraz pojawia sie kilka pytan. Wiem, ze raty zostaja bez zmian ale co np z karta kredytowa, oplatami za prowadzenie konta ? Czy nowy bank moze mi narzucic jakieś opłaty? Załóżmy konto 25zl, karta kredytowa 200zl rocznie itp? Dodam, ze karta kredytowa zbija mi oprocentowanie.
Macie jakieś doświadczenia co do takich fuzji?
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-08-20(UTC) Posty: 72
Podziękował: 1 razy w 1 postach
|
W umowie kredytowej jest m.in. zapis mówiący o tym, że klient zobowiązuje się do korzystania z roru oraz KK w DB. Prawdopodobnie DB nadal będzie ww. oferował swoim kredytobiorcom hipotecznym. Trochę sobie nie wyobrażam, że kredyt hipo w DB a ror i KK w BZWBK?
Chociaż z drugiej strony byłoby sensowne, aby ci klienci już ror-u w DB nie musieli mieć (niepotrzebne koszty) i spłacali kredyt bezpośrednio na rachunek kredytowy...
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-08(UTC) Posty: 31 Lokalizacja: pikne miasto
|
Ja miałem hipotekę w BPH. Do kredytu ROR (z wpływami i 2 płatnościami debetówką) oraz Karta kredytowa. Oba parametry obniżają marżę. Po przejęciu BPH przez Aliora wszystkie produkty (konto, karta debetowa, kredytowa) zostały przeniesione do Aliora, natomiast kredyt hipoteczny został w BPH (mam login + hasło i w każdej chwili mogę zalogować się do systemu, w którym mam tylko hipotekę, sprawdzić harmonogram, saldo i płatności kredytu hipotecznego. Nic więcej).
Tutaj może być podobnie, choć nie ma co dramatyzować póki co. Jedno jest pewne. Dalej musisz korzystać z cross-sellu, żeby mieć niższą marżę.
|
|
|
|
Przyłączony: 2015-09-28(UTC) Posty: 354 Lokalizacja: Warszawa
|
Informacja z Banku
Obecnie nie są planowane żadne zmiany w ofercie banku. Do czasu podziału Deutsche Bank Polska kontynuuje świadczenie usług na rzecz swoich Klientów. Z chwilą podziału BZ WBK S.A. przejmie zobowiązania dotyczące produktów i usług klientów Deutsche Bank Polska S.A., w tym oprocentowania, opłat i prowizji
W przypadku klientów korzystających z kredytu mieszkaniowego czy też pożyczki hipotecznej denominowanej w walutach obcych, rachunek do obsługi kredytu czy pożyczki w Deutsche Bank Polska S.A. docelowo ulegnie zmianie przyznała przedstawicielka Banku. - Poinformujemy naszych klientów z odpowiednim wyprzedzeniem o planowanym terminie zmiany
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-03-25(UTC) Posty: 50
|
ostateczne połączenie dopiero pod koniec roku, więc narazie żadnych zmian nie będzie. Jest masa czasu by dograć szczególy.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-24(UTC) Posty: 60
|
i jak to zostało rozwiązane?
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-08-20(UTC) Posty: 72
Podziękował: 1 razy w 1 postach
|
jeszcze lepiej, ze pozniej WBK przejety przez Santander :) kilku klientow mialo naprawde niezly rollercoaster :)
|
|
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat |
Guest (2)
|
Kantory internetowe
»
Kredyty
»
Do którego banku po kredyt