Ranga: Advanced Member
Grupy: Registered
Przyłączony: 2016-10-22(UTC) Posty: 49
|
Gracie pod dywidendy? W tym roku coś słabo z nimi... Banki to chyba żaden nie wypłaci z uwagi na zalecenia KNF. Ogólnie mniej spółek się garnie do dzielenia zyskami. Nie wiem w czym szukać przyczyn? Uznali, że gracze się nasycili wzrostem wartości spólek?
|
|
|
|
Ranga: Member
Przyłączony: 2016-09-30(UTC) Posty: 16
|
mnie raczej dywidendy nigdy specjalnie nie interesowały, to raczej patent dla stałych akcjonariuszy.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-03-25(UTC) Posty: 50
|
Trochę problem z dywidendą jest to, że jej wysokość jest odcinana od kursu. Dla mnie to kompletnie niezrozumiałe. I nie widzę sensownego powodu, dla którego to jest... I ten 19% podatku od samej dywidendy niezależnie od tego czy się osiągnie zysk w roku czy nie... też zniechęca do nich
|
|
|
|
Ranga: Newbie
Przyłączony: 2017-02-24(UTC) Posty: 3
|
To zdecydowanie dla stalych graczy, którzy inwestują w długitermin. Bo jak dla mnie to zakup takiej firmy byle zgarnąć dywidendę mija się z celem zupełnie. Rzadko kiedy da się zarobić.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-07-14(UTC) Posty: 83
|
Nie do końca się zgodzę:) piękna dywidenda była na CTS (CITYSERV) bo aż 20 % i już odbiło:) więc piękny interes, można było zagrać spokojnie w krótki czas tylko na dywidendę
|
|
|
|
Ranga: Member
Przyłączony: 2017-01-25(UTC) Posty: 10
|
tylko to małe spółeczki, w które cięzko wejść większą sumą. Więc często skaczą po 5% w ciągu jednego dnia, bo ktoś koniecznie musi kupić, a drugi koniecznie sprzedać kolejnego dnia. Ja mam podstawą zasadę, że obrót wciągu dnia stale musi być większy niż 100 tys bym myślał o wejściu w daną inwestycję.
|
|
|
|
Przyłączony: 2015-09-28(UTC) Posty: 354 Lokalizacja: Warszawa
|
Moim zdaniem warto, ale w spółki, które są ambitne i jest duża szansa, że ich wartość wzrośnie. Więc na pewno nie w samą dywidendę. Ale we wzrost i dywidenda jako dodatek.
|
|
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat |
Guest (4)
|
Skok do forum