Kantory internetowe
»
Różne
»
Informacje dla frankowiczów
»
Prezydencki projekt ustawy w sprawie Franka
Ranga: Advanced Member
Grupy: Registered
Przyłączony: 2016-05-05(UTC) Posty: 36 Lokalizacja: wroclaw
|
szczerze? to juz trochę mam dość tego tematu próba pomocy zawsze konczy się tym samym czyli krytyką i niezadowoleniem że rząd robi za mało...
|
|
|
|
Ranga: Newbie
Przyłączony: 2016-08-12(UTC) Posty: 8
|
jak dla mnie to rząd i tak za bardzo interesuje się tą sprawą jeśli ktoś wziął taki kredyt powinien spłacać ze wszystkimi konsekwencjami
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-05(UTC) Posty: 81 Lokalizacja: Iława Podziękował: 2 razy w 2 postach
|
Projekt ustawy w sejmie a pomysły ciągle nowe. Sami poczytajcie: http://www.money.pl/gosp...amp;src02=facebook_money
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-10-20(UTC) Posty: 2 Lokalizacja: Warszawa
|
Lemmy wydaje mi się, że frankowicze powinni się cieszyć ze ktokolwiek zainteresował się ich sprawą i próbuje im pomoc a nie cały czas kręcić nosem. Biorąc kredyt w innej walucie należy mieć w tyle głowy cały czas to że kurs jest zmienny i nie zawsze będzie pomyślny. Jeśli nie jesteśmy pewni czy spłacimy kredyt to go nie bierzmy tym bardziej w obcej walucie.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-10-25(UTC) Posty: 7 Lokalizacja: sieracz
|
tak się zastanawiam czy sprawa tej ustawy dalej jest w toku cos ruszyło bo na razie jest cicho o tym
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-05(UTC) Posty: 81 Lokalizacja: Iława Podziękował: 2 razy w 2 postach
|
Kanty ma rację. Rząd powinien tak uregulować prawo by takie sytuacje nie miały miejsca i by się nie powtarzały. Wszyscy pewnie mają dość, że to tak długo się ciągnie, tylko gdyby to dotknęło kogoś z Was to pewnie mielibyście inne podejście do tej sprawy. Skoro kredyty te były niezgodne z prawem to jest obowiązkiem rządu, żeby coś z tym zrobić.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-22(UTC) Posty: 62 Lokalizacja: Bytom
|
Ale faktycznie temat ciągnie się tak długo, że osoby postronne mają dość. O Frankowiczach nie wspominając. Nie chciałbym być na ich miejscu lecz czuję się przesycony tymi ciągłymi pomysłami, które nie załatwiają sprawy skutecznie.
|
|
|
|
Przyłączony: 2015-09-28(UTC) Posty: 354 Lokalizacja: Warszawa
|
Wiesz z perspektywy państwa i rządzących to ważniejsze są jednak banki i nie tylko dlatego, że należą do korporacji, które realnie rządzą wieloma decyzjami. Ale też dlatego, że jednak wszyscy ludzie mają kasę w bankach. A frankowicze co mają problem to 100 tys ludzi? Nawet nie 1% ludzi w kraju. Biorać pod uwagę, że połowa i tak nie głosuje. A połowa z połowy to nie ich elektorat i nie będzie. To też partia rządzacą nie ma o kogo walczyć.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-04-01(UTC) Posty: 83 Lokalizacja: Toruń
|
Bardzo ciekawe podejście racionale. Przyznam, że z tej strony na to nie patrzyłam ale masz rację.
|
|
|
|
Przyłączony: 2014-02-19(UTC) Posty: 2
|
Pojawiła się informacje, że mają się pojawić mechanizmy, które mają skłonić banki do przewalutowania http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2017-01-02/do-konca-marca-maja-pomoc-frankowiczom-beda-naklaniac-banki-do-przewalutowania-kredytow/Znowu kolejna ściema. Przecież banki dobrowolnie nie oddadzą ani złotówki. I co, przewalutują Frankowiczów po 4-5 zł, a potem nagle WIBOR pójdzie w górę. Znowu będzie kolejne dojenie przez banki, no ale tym razem chyba już frajerów nie znajdą.
|
|
|
|
Przyłączony: 2015-01-17(UTC) Posty: 6
|
Nie wydaje mi się żeby cokolwiek ruszyło się w temacie. Tyle czasu już mieli i nic nie zrobili. Jak trzeba, to w nocy siedzą i głosują. Przy wyborach przypomnimy o sobie.
|
|
|
|
|
Właśnie czytałam, że jeszcze w tym miesiącu mają być rozpatrywane w sejmie 3 projekty ustaw dotyczących Frankowiczów. Zresztą polecam przeczytać zainteresowanym: http://www.rp.pl/Konsumenci/301...bie-bez-ustawy.html#ap-2
|
|
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat |
Guest
|
Kantory internetowe
»
Różne
»
Informacje dla frankowiczów