Ranga: Member
Grupy: Registered
Przyłączony: 2016-05-13(UTC) Posty: 10
|
Interesuje Was rynek NewConnect? Często małe obroty, wysokie ryzyko, bo firmy częściej padają, ale też możliwości większy zarobków.
|
|
|
|
Ranga: Advanced Member
Przyłączony: 2016-05-08(UTC) Posty: 31 Lokalizacja: pikne miasto
|
największy minus newConnect to jednak mała płynność, bo akcje ma stosunkowo nieliczna grupa osoba, jak ktoś chce kupić to często musi sporo czekać by kupić i tak samo jak chce sprzedać. Więc to jest ryzyko, no i jak kurs wyznacza np. 5-10 transakcji w trakcie dnia to już to w ogóle ma niewielkie odzwierciedlenie.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-05(UTC) Posty: 81 Lokalizacja: Iława Podziękował: 2 razy w 2 postach
|
To się staje coraz bardziej popolarne i myślę, że już niedługo nie będzie problemów, o których pisze Achaja. Za to ryzyko faktycznie jest, bo firma może upaść. Ale zyski też wyglądają ciekawie. Sama zamierzam zainwestować w to trochę pieniędzy. Ostanio rozmawialiśmy o tym ze znajomymi i sporo osób zaczyna się tym interesować.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-06-08(UTC) Posty: 47
|
Raczej problem nie zniknie, bo to jednak małe firmy, mało znane. A polska giełda ostatnio ma lekki kryzys i ostatnio pieniądze z niej bardziej znikają niż się pojawiają.
Wiadomo, że niektórzy inwestorzy przybywają, ale równoważy się to poprzez ilość odchodzących bądź zmniejszających kapitał
|
|
|
|
Ranga: Member
Przyłączony: 2016-11-18(UTC) Posty: 16
|
Ja osobiście boję się na takich inwestycji, bo jak dla mnie to jest zbyt duże ryzyko. I też obawiam się małej płynności. Nie sądzę, żeby w najbliższym czasie to się zmieniło.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-06-08(UTC) Posty: 47
|
no to się nie zmieni, bo taka natura małych spółek. Za to jak się dobrze trafi to jest duża szansa na duży zarobek.
|
|
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat |
Guest (3)
|
Skok do forum