Ranga: Advanced Member
Grupy: Registered
Przyłączony: 2016-05-05(UTC) Posty: 81 Lokalizacja: Iława Podziękował: 2 razy w 2 postach
|
Dostałam dzisiaj wiadomość, że jeżeli zarejestruję kartę na stronie visaoferty.pl to mogę korzystać ze zniżek albo zwrotu części pieniędzy. Czy ktoś z Was korzysta z tego? Czy warto zawracać sobie tym głowę czy to tylko jakieś groszaki?
|
|
|
|
Przyłączony: 2015-09-28(UTC) Posty: 354 Lokalizacja: Warszawa
|
Osobiśce nie korzystam, bo to działa tak, że dostajesz zniżki w określonych sklepach. rejestracja nic nie kosztuje więc zawsze można sprawdzić co aktualnie mają w ofercie, czasem się przyda komuś.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-05(UTC) Posty: 36 Lokalizacja: wroclaw
|
Ja korzystam i polecam czasami są bardzo fajne zniżki 😀
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-05(UTC) Posty: 81 Lokalizacja: Iława Podziękował: 2 razy w 2 postach
|
Sprawdziłam jak to wygląda i okazuje się, że oferty promocji będą dopasowane do mnie na podstawie moich wcześniejszych płatności kartą. Może to i fajne ale jak dla mnie to kolejny sposób na śledzenie człowieka. Nie skorzystam z tego. I tak gdzie się nie ruszyć, telefon, poczta, portale społecznościowe to wszędzie pełno reklam tego co wcześniej się oglądało. Coraz mniej mi się to podoba.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-30(UTC) Posty: 33 Lokalizacja: gliwice
Podziękował: 1 razy w 1 postach
|
ale właściwie to ,,śledzenie" my sami umożliwiamy korzystając z portali społecznościowych itp. praktycznie wszędzie dobrowolnie podajemy swoje dane osobowe... Ja korzystam z tej promocji i nie narzekam zbytnio.
|
|
|
|
Ranga: Newbie
Przyłączony: 2016-05-31(UTC) Posty: 7
|
Żyjemy w takim świecie, że bardzo łatwo kontrolować. Jakby ktoś bardzo chciał to po tym wpisie by Cię namierzyli wystarczy mieć odpowiednią wiedzę i sprzęt.
Informacja, że kupujesz książki tu i tu, albo wydajesz jakieś pieniądze na ubranka dla dzieci to raczej nie są obciążające informacje.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-04-15(UTC) Posty: 45 Lokalizacja: poznań
|
po pierwsze informacje o Tobie rzeczywiście nie są jakoś bardzo osobiste, a przynajmniej ma sie dosyć fajne zniżki
|
|
|
|
|
Jestem może przewrażliwiona, ale staram się żeby takich informacji o mnie krążyło jak najmniej. I skoro mogę to ograniczam to do minimum. Juz teraz gdzieś w necie wejdziesz do sklepu, to później wszędzie masz ich reklamy i zawaloną pocztę. NIe podoba mi się wszechobecna inwigilacja. Kiedyś może dojść do tego, że skorzystają z takich informacji np firmy ubezpieczeniowe i odmówią ubezpieczenia wiedząc o tym, jakie leki i w jakich ilościach kupujemy. Podobnych efektów może być mnóstwo. Ale mam świadomość, że nie da się przed tym ucieć.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-09-24(UTC) Posty: 33
|
Niestety ale nie unikniemy wszechstronnej inwigilacji. A co do karty to zarejestrowałęm się na stronie i nawet parę razy pilnowałem tych promocji. Tylko, że to są groszowe sprawy i żeby to odczuć, to trzebaby naprawdę tego pilnować. A ja zapominam albo nie mam czasu.
|
|
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat |
Guest
|
Skok do forum