Kantory internetowe
»
Kantory
»
Kantory internetowe
»
Plusy i minusy Platform internetowych
Ranga: Member
Grupy: Registered
Przyłączony: 2014-06-12(UTC) Posty: 10
|
Znalazłem tu pytanie odnośnie kantorów internetowych, ale nie ma mowy o platformach. Może więc warto również skupić w jednym miejscu plusy i minusy platform internetowych?
|
|
|
|
Przyłączony: 2014-05-27(UTC) Posty: 14 Lokalizacja: Berlin
|
Na pewno bardzo dużym plusem, jak nie jednym z największych jest dostępność walut. Na platformie jest ich zdecydowanie więcej niż w kantorach i możesz wymieniać je krzyżowo. To duży plus, szczególnie dla mnie jak często wymieniam waluty i najbardziej zależy mi na wymianie waluty na walutę inną niż pln. Dużym plusem jest też oczywiście możliwość internetowej wymiany, zaoszczędzamy czas, pieniądze itp.
|
|
|
|
Przyłączony: 2014-05-01(UTC) Posty: 10
|
Wadą jest to, że transakcje trwają dłużej, bo nie zawsze od razu znajdzie się ktoś kto za atrakcyjną cenę nam jakąś walutę zamieni.
|
|
|
|
Przyłączony: 2014-07-23(UTC) Posty: 17 Lokalizacja: Włoszczowa
|
Oryginalnie wysłane przez: gregory Wadą jest to, że transakcje trwają dłużej, bo nie zawsze od razu znajdzie się ktoś kto za atrakcyjną cenę nam jakąś walutę zamieni. Dokładnie, moim zdaniem również to jest jedną z największych wad, jeżeli chodzi o platformy wymiany walut. Jednak ja często spotykałam się z częstymi wymianami, więc nie jest to regułą więc nie każdy może mieć z tym taki problem. Zaletą na pewno są często lepsze "kurs", zdecydowanie większa ilość walut a także możliwość wymian krzyżowych.
|
|
|
|
Ranga: Newbie
Przyłączony: 2015-04-11(UTC) Posty: 5
|
Jedynym plusem platformy, który widzę ja jest różnorodność walut. Kursy dobre są też w kantorach, a w platformach nie zawsze cent są korzystniejsze.
|
|
|
|
Ranga: Newbie
Przyłączony: 2015-05-11(UTC) Posty: 8 Lokalizacja: Zurich
|
Moim zdaniem dużym plusem jak nie największym jest różnorodność. Platformy są coraz popularniejsze, dużo osób teraz podróżuje i nie zawsze ma okazję do wymiany walu w kantorze stacjonarnym. A tutaj, na platformie ludzie oferują wymianę przeróżnych walut. Możesz wymieniać też krzyżowo. Jedyny minus to czas, nie zawsze trafisz na osobę, która aktualnie chce wymienić pieniądze.
|
|
|
|
Ranga: Advanced Member
Przyłączony: 2016-09-03(UTC) Posty: 100
|
eee:) easy tylko kwestia wejścia i popatrzenia co i jak i człowiek wszystko łapie. Zresztą zawsze masz tzw. FAQ gdzie wszystko masz opisane.
|
|
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat |
Guest (3)
|
Kantory internetowe
»
Kantory
»
Kantory internetowe