Ranga: Member
Grupy: Registered
Przyłączony: 2016-05-24(UTC) Posty: 19 Lokalizacja: białystok
|
działa ktoś z Was na rynku kontraktów terminowych? jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie?
|
|
|
|
Ranga: Advanced Member
Przyłączony: 2015-09-28(UTC) Posty: 354 Lokalizacja: Warszawa
|
Ja się swego czasu przygotowywałem do takiej inwestycji, ostatecznie nie zainwestowałem, bo skupiłem się na giełdzie. Jednak jak dla mnie kontrakty terminowe niosą za sobą zbyt duże ryzyko.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-05(UTC) Posty: 36 Lokalizacja: wroclaw
|
ja od jakiegoś czasu się w to bawię i na dzień dzisiejszy nie straciłam wiec zachęcam jak najbardziej do zagłębienia się w temat
|
|
|
|
Ranga: Newbie
Przyłączony: 2015-01-17(UTC) Posty: 6
|
Jeśli chodzi o najpopularniejsze kontrakty na WIG20, to obecnie handel nimi jest obciążony większym ryzykiem niż kiedyś. Obecnie zmiana o 1 punkt to strata/zysk 20 zł. Kiedyś było 10 zł. Nie wiem po co to ruszali. Wolumen ogólnie zmniejszył się o połowę, a ryzyko 2x większe. Z kontraktów terminowych, to chyba lepiej te na akcje, mniejsze ryzyko wg mnie.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-06-04(UTC) Posty: 8 Lokalizacja: Racibórz
|
do tego typu inwestycji to ja nie mam szczęścia jakbym miała wybierać to już wole grę na giełdzie
|
|
|
|
Przyłączony: 2014-09-16(UTC) Posty: 2
|
Przy grze na kontraktach trzeba być bardzo konsekwentnym i szybko ciąć straty. Chwila nieuwagi i po ptakach, spore straty. Wszystko też zależy, czy chcesz być daytrader'em (kupujesz i sprzedajesz tego samego dnia), czy podchodzisz do tego długoterminowo. W sumie można kupić kontrakt i czekać do jego wygaśnięcia, to też jakaś strategia.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-12(UTC) Posty: 22 Lokalizacja: katowice
|
jakoś nie mam zaufania do kontaktów terminowych gra na giełdzie również nie jest moim konikiem za dużo ryzyka
|
|
|
|
Przyłączony: 2015-02-22(UTC) Posty: 3
|
Wszystko zależy od tego jakie ma się podejście. Niestety nauka kosztuje i na początku należy się liczyć, że będzie wtopa za wtopą.Poza tym nasza giełda jest często nieprzewidywalna i podatna na manipulacje. Jeśli masz trochę kasy na początek żeby stracić i się nauczyć grać, to możesz próbować.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-04-05(UTC) Posty: 137
|
Początkowo nie trzeba grać od razu na prawdziwym rynku, tylko spróbować swoich sił na wirtualnym rynku. Są symulatory zarówno kontraktow terminowych jak i giełdy
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-24(UTC) Posty: 19 Lokalizacja: białystok
|
nie wiem czy ktoś dla samej nauki chciałby tracić pieniądze, więc dobrze, że istnieją symulatory, o których wspomniał sith
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-08(UTC) Posty: 31 Lokalizacja: pikne miasto
|
Tylko jednak wiesz wirtualna giełda to ciągle nie jest to samo co prawdziwa. Są różne zachowania, bo jednak masz świadomość, że to tylko zabawa, a tam czasem masz na przykład połowę swoich oszczędności.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-08-04(UTC) Posty: 7 Lokalizacja: gliwice
|
ja już trochę siedze w kontraktach terminowych i powiem szczerze ze im dluzej się tym zajmuje tym jest latwiej i przyjemniej
|
|
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat |
Guest (2)
|
Skok do forum