Kantory internetowe
»
Kredyty
»
Formalności związane z kredytami
»
Darmowe Alerty SMS w BIK przez najbliższy rok. Dowiedz się, kiedy banki pytają o twoje zobowiązania
Ranga: Advanced Member
Grupy: Registered
Przyłączony: 2016-06-08(UTC) Posty: 47
|
BIK postanowił przygotować kod rabatowy pozwalający na darmowe korzystanie z Alertów SMS przez najbliższy rok. Kod rabatowy ważny jest do końca września. Sam skorzystałem z niego już wczoraj, po zalogowaniu na swoje konto w BIK (swoją drogą przydatne w momencie np. zagubienia dowodu osobistego – możemy go zastrzec jednym kliknięciem bezpośrednio w bazie, z której korzystają również banki). Kod rabatowy pozwalający na korzystanie z Alertów SMS za darmo to: ALERTY-1751
Nie ma lepszej metody na weryfikację tego, czy ktoś nie próbuje zaciągnąć kredytu na nasze dane, o ile będzie to kredyt zaciągnięty w banku (choć ponoć większe firmy pożyczkowe też korzystają z BIK – choć to zweryfikujemy).
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-08-18(UTC) Posty: 51
|
Ja dzisiaj to czytałem i faktycznie bardzo przydatna opcja. Ktoś chce ząłożyć konto na nasze dane np to dostajemy sms i możemy sami sprawdzić jaki bank się nami interesuje i tam już u źródła sprawdzić co jest grane. Tym bardziej, że teraz wszystkie firmy chwilówkowe mają obowiązek sprawdzania w BIK, to nic nam nie umknie.
|
|
|
|
Ranga: Member
Przyłączony: 2016-09-23(UTC) Posty: 13
|
W sumie dobrze wiedzieć:) warto skorzystać, a po roku co? Płacić ile trzeba?
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-08-03(UTC) Posty: 37
|
Dzięki za info właśnie sobie włączyłem tą usługę, może się przyda może nie, ale jak za darmo to za darmo:)
|
|
|
|
Ranga: Newbie
Przyłączony: 2016-09-24(UTC) Posty: 5 Lokalizacja: kraków
|
ciekawe czy po roku dalej bedzie za darmo
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-09-25(UTC) Posty: 5 Lokalizacja: lubomia
|
myśle ze bedzie za darmo całkiem przydatna oferta no zobaczymy jak to bedzie w praktyce wyglądało
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-04-23(UTC) Posty: 74 Lokalizacja: Poznań
|
Na to, że będzie cały czas za darmo to bym nie liczył. ALe nawet jakby miała być nieduża opłata to wolałbym zapłacić i wiedzieć kiedy jakiś oszust zamierza zaciągnąć na mnie pożyczkę. Super sprawa i na pewno skorzystam z tego. Dzięki za ten wątek bo nigdzie o tym nie trafiłem.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-07-25(UTC) Posty: 9
|
niezły pomysł chetnie skorzystam
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-06-26(UTC) Posty: 58
|
Normalnie usługa kosztuje 19 zł rocznie
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-30(UTC) Posty: 33 Lokalizacja: gliwice
Podziękował: 1 razy w 1 postach
|
fajna propozycja jak najbardziej skorzystam z niej a nawet jakby wprowadzili jakąs opłatę to nie jest ona chyba az tak duża wiec da sie przezyć
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-22(UTC) Posty: 62 Lokalizacja: Bytom
|
19 zł rocznie to nie majątek a przynajmniej człowiek może spać spokojnie. Warto z tego skorzystać. A jak za darmo to jeszcze lepiej. NIe wiedziałem o tej usłudze ale na pewno skorzystam.
|
|
|
|
Przyłączony: 2015-09-28(UTC) Posty: 354 Lokalizacja: Warszawa
|
czekam na dalsze promocję od BIK:) chętnie bym zajrzał do raportu na swój temat:)
|
|
|
|
Przyłączony: 2017-08-17(UTC) Posty: 107
|
zawsze możesz przy okazji wzięcia jakiegoś kredytu podpatrzeć jeszcze.
|
|
|
|
Przyłączony: 2019-02-08(UTC) Posty: 38
|
ustawa cały czas pozwala dwa razy w roku bodajże sprawdzic. Wystarczy napisać do Biku z odpowiednią formułą którą można znaleźć w necie.
|
|
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat |
Guest (3)
|
Kantory internetowe
»
Kredyty
»
Formalności związane z kredytami
»
Darmowe Alerty SMS w BIK przez najbliższy rok. Dowiedz się, kiedy banki pytają o twoje zobowiązania
Skok do forum