Ranga: Advanced Member
Grupy: Registered
Przyłączony: 2016-06-06(UTC) Posty: 66
Podziękował: 1 razy w 1 postach
|
Czytałam jakiś czas temu, że w Warszawie już funkcjonują bankomaty sieci Euronet, w których można kupić Euro. Podobno mają być niedługo we wszystkich większych miastach. Jestem ciekawa czy będzie to opłacalne? Czy ktoś już z tego korzystał?
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-22(UTC) Posty: 62 Lokalizacja: Bytom
|
Potwierdzić mogę bo widziałem, że bankomat ma taką funkcję ale z niej nie korzystałem. Jakoś mnie to nie przekunuje.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-03-29(UTC) Posty: 98 Lokalizacja: Wroclove
|
Kurs mniej więcej podobny do średniej z kantorów, czyli znajdziesz bez problemu taniej. Ale jak się ma taki bankomat tuż obok domu to będzie ok.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-04-23(UTC) Posty: 74 Lokalizacja: Poznań
|
Z tego co czytałem to zanim pokażą się obok domu to jeszcze potrwa. Na razie podobno tylko w Warszawie a dopiero w przyszłym roku mają się pojawić w większych miastach. Ale to wygodna forma i jeżeli przelicznik w miarę możliwy to na pewno będą cieszyć się popularnością.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-05-05(UTC) Posty: 81 Lokalizacja: Iława Podziękował: 2 razy w 2 postach
|
Już jest coraz więcej bankomatów z taką opcją. Możecie sprawdzić na tej stronie czy w Waszej okolicy już działa: http://www.euronetpolska...r__gbp__nok_lub_sek.html
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-04-04(UTC) Posty: 73 Lokalizacja: Olsztyn
|
W Toruniu w Plazie jest bankomat euronetu i widziałem tam właśnie taką możliwość. Czytałem wcześniej o tym tu na forum, więc się nie zdziwiłem. Za to zaskoczyło mnie to, że można też w tym bankomacie doładować telefon;-)
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-08-18(UTC) Posty: 51
|
Niedawno koło mnie wymieniali bankomat i też ma taką funkcję. Nie korzystałem bo nie miałem zielonego pojęcia po jakim kursie liczą. A można to sprawdzić na stronie Euronetu. Na pewno skorzystam od czasu do czasu.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-06-06(UTC) Posty: 66
Podziękował: 1 razy w 1 postach
|
Słowo stało się ciałem;-) Mam taki bankomat prawie przed samym biurowcem, w którym pracuję. Nie korzystałam jeszcze bo potrzeby nie było ale to przydatna rzecz.
|
|
|
|
Przyłączony: 2017-08-17(UTC) Posty: 107
|
A jakie koszta przewalutowania?
|
|
|
|
Przyłączony: 2020-08-07(UTC) Posty: 31
|
Tylko jaki to ma sens? Revolut i tak najlepiej :)
|
|
|
|
Ranga: Newbie
Przyłączony: 2021-03-26(UTC) Posty: 2
|
opcje teoretycznie masz :P ale zazwyczaj kompletnie nieoplacalna. Jedynie Revolut, ale to i tak najlepiej sobie samemu przewalutowac robiac kliki ze dwa i i potem z bankomatu, bo jednak maja drozej w weekendy chociazby wiec wczesniej na spokoju sobie zmienic walute
|
|
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat |
Guest
|
Skok do forum