Kantory internetowe
»
Giełda
»
Spółki giełdowe
»
Petrolinvest- wykluczenie z giełdy
Ranga: Advanced Member
Grupy: Registered
Przyłączony: 2016-03-25(UTC) Posty: 50
|
Mamy tu może posiadaczy Petrolinvestu? Jak się zapatrują na wykluczenie z giełdy tej społki?
|
|
|
|
Ranga: Newbie
Przyłączony: 2014-10-11(UTC) Posty: 5
|
Ta spółka już się nie podniesie. Mam znajomego, który jest zapakowany na kilkanaście tysięcy, a obecna wartość tego co ma to pewnie kilka rolek papieru toaletowego. Rysiu jako biznesmen już się dawno skończył, a z nim jego spółki. Dawno powinni to badziewie (Pterol) wywalić z GPW.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-04-05(UTC) Posty: 137
|
Patrząc jakie aktywa ma spółka to i tak to ciągle łakomy kąsek. Jestem bardzo ciekawy co się tam naprawdę stało, że taki spadek zaliczyła. Bo jeszcze kilka lat temu to się zapowiadał prawdziwy hicior. W sumie Bioton podobnie
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-06-08(UTC) Posty: 69 Lokalizacja: brak
|
ciekawy temat. niestety nie mam w tym zakresie wiedzy. chętnie poczytam wypowiedzi innych użytkowników
|
|
|
|
Ranga: Member
Przyłączony: 2016-07-01(UTC) Posty: 15
|
Odwołają się na pewno od tej decyzji, ale już firma była bardzo długo na liście alertów i zero działań w tym kierunku nie podejmowali tak naprawdę. Zależy jaki kurs będzie przy wyrzuceniu ich. Taka będzie reakcja.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-04-05(UTC) Posty: 137
|
Wyleci na pewno bo maja wiele za uszami i niski kurs i nieprawidłowa polityka informacyjna na giełdzie. na liscie alertow sa od długiego czasu wiec to byla kwestia czasu az ich wyrzuca
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-03-25(UTC) Posty: 50
|
Różnwe rzeczy się już dzały, mogą jeszcze ustalić przedłużkę, ostatmią szansę, bo firma bankrutować nie zamierza
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-08-13(UTC) Posty: 20
|
i wspomnieć, że miałem kiedyś akcje tej społki jeszcze pamiętam jak sprzedałem po 2,30 a kupiłem po 2,18 a już wtedy były plotki i informacje, że te ich wielkie plany to jedna wielka lipa.
|
|
|
|
Przyłączony: 2015-09-28(UTC) Posty: 354 Lokalizacja: Warszawa
|
To ja mam te akcję nadal:) też kiedyś je miałem jak były droższe. A kilka miesięcy temu myślałem, że już niżej nie spadną, to wszedłem. ALe spadło jeszcze niżej:) Na szczęście fortuna to nie jest, więc nie ma strachu.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-10-22(UTC) Posty: 49
|
A teraz znów jaki boom na petrolu, bo zrobili w końcu te zespolenie akcji 16:1 a teraz spólka kosztuje prawie 10 zł. Tylko jak długo? Jak od 10 lat niewygenerowała żadnego zysku?
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-08-13(UTC) Posty: 20
|
dobry zysk był. A spółka nie ma żadnego zysku od nawet nie wiem ilu lat. Czysta spekulacja, bo mrzonki by nie miały tyle kasy by tak windować kurs.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-06-08(UTC) Posty: 47
|
WIesz teoretycznie spółka jeszcze może odpalić, bo ma całkiem niezłe złoża w swoich zasobach. Tylko jakby w końcu zaczęła je wykorzystywać. ALe nie ma na to kasy, nie ma kasy nie ma inwestycji, nie ma inwestycji nie ma produkcji, nie ma produkcji nie ma zysków.
|
|
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat |
Guest (2)
|
Kantory internetowe
»
Giełda
»
Spółki giełdowe