Kantory internetowe
»
Giełda
»
WIG20 - analiza
»
Formacja podwójnego dna czerwiec 2016
Ranga: Advanced Member
Grupy: Registered
Przyłączony: 2015-09-28(UTC) Posty: 354 Lokalizacja: Warszawa
|
Na obrazku ją ładnie widać. występuje ona w końcowej fazie długo- lub średnioterminowej zniżki i zapowiada odwrócenie spadkowej tendencji. Formację wyznaczają dwa minima cenowe na tym samym poziomie – w przypadku WIG20 z 20 stycznia oraz 24 czerwca – rozdzielone wyraźnym wzrostem cen. Z technicznego punktu widzenia sygnał kupna zostaje wygenerowany dopiero po wybiciu ponad maksimum cenowe rozdzielające wspomniane dołki. W przypadku WIG20 byczym sygnałem byłoby dopiero pokonanie poziomu 1999–2000 pkt (maksimum z przełomu marca i kwietnia). Nietrudno zauważyć, że realizacja takiego scenariusza jest bardzo odległa. Co sądzicie? Już kilka dni temu mówiłem, że czas inwestować, kolejne dobre sygnały idą.
|
|
|
|
Ranga: Newbie
Przyłączony: 2016-06-29(UTC) Posty: 6 Lokalizacja: Zamość
|
No dziś się zapowiada kolejny dzień małych ale jednak wzrostów, panika po brexitowo ogarnięta, wszystko wraca do normy. Kto spanikował ten stracił, bądź mniej zyskał niż mógł
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-04-05(UTC) Posty: 137
|
Narazie to ja bym to nazwał takim badaniem się jeszcze. Rynek póki co chłonie nie dobre dla rynków finansowych informacje tu gdzieś Brexit tu kolejne zamieszanie z OFE. Więc po takiej fali gorszych informacji przyjdą w końcu lepsze.
Na pewno formacja którą przedstawiasz wskazuje, że to odbicie będzie. Tylko teraz zgaduj człowieku czy już teraz, czy dopiero za miesiąc, a w między czasie jeszcze spadek.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-06-08(UTC) Posty: 47
|
Tylko teraz masz inny problem poszczególne szczyty, które wybijają się z dna są coraz niżej:
Miał być obrazek, ale jakiś problem jest ze wstawieniem.
|
|
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat |
Guest (2)
|
Kantory internetowe
»
Giełda
»
WIG20 - analiza