Ranga: Newbie
Grupy: Registered
Przyłączony: 2017-03-06(UTC) Posty: 3
|
JSW awansuje do wig 20 i powiem Wam, że to zadecydowało, plus to, że kurs ostatnio lekko spadł, a sądzę, że trend wzrostowy nadal będzie utrzymany.
pojawienie się spólki w wig 20 na pewno spowoduje większe nią zainteresowanie zagranicznych inwestorów, a Ci raczej wcześniej rzadko pewnie ją kupowali więc mam nadzieję, że zrobią to teraz.
Ja kupiłem właśnie po 72,80
|
|
|
|
Ranga: Advanced Member
Przyłączony: 2016-09-03(UTC) Posty: 100
|
przecież JSW to typowa spekulacyjna firma, teraz wchodzi do wig 20, ale będzie pierwsza, która z niej wyleci. Bo zwyczajnie nie jest tyle warta. Może połowę tego. Firmy górnicze ledwo przedną
|
|
|
|
Ranga: Member
Przyłączony: 2016-09-30(UTC) Posty: 16
|
ja bym w taką spółkę nie wszedł. prawdziwy rollercoaster a przecież mówimy o dużej firmie. Bo to, że czasami na mniejszych firmach są mega spekulacje to wiadomo. Ale tu jest duża firma, uznana w kraju. Zatrudniająca tysiące osób, ważny gracz na europejskim rynku w swojej branży.
i teraz jeszcze w WIg 20...
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-08-10(UTC) Posty: 15
|
Wiesz ostatnio np Briju spadek w ciągu 3 dni 60% :D by w Piątek trochę odrobić bo +20%. JSW moim zdaniem wyleci z wig 20 przy następnej okazji, bo to napompowany balon, który jak pęknie to z hukiem
|
|
|
|
Przyłączony: 2015-09-28(UTC) Posty: 354 Lokalizacja: Warszawa
|
Nie koniecznie, spójrz na rekomendacje maklerskie. Wszystkie oprócz jednej są sporo powyżej aktualnej ceny spółki. A jedna z nich na ponad 40% więcej niż aktualna cena. Wejście na wig 20 pozwoli spólce jeszcze wzrosnąć w siłę na giełdzie.
Czytaliście może ostatni wywiad z nowym pelniącym obowiązki prezesa? Gość moze przynieść korzystne zmiany. Też nieustępliwość zarządu i rządu także przy kopalni Krupińskiego by ją wywalić z JSW jest godne pochwały.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-09-23(UTC) Posty: 13
|
No ja nie wiem czy to spowoduje wzrost ich ceny i wzrost zainteresowania. Statystyki pokazują, że bywa różnie patzr tutaj:
|
|
|
|
Przyłączony: 2015-09-28(UTC) Posty: 354 Lokalizacja: Warszawa
|
i się chyba zaczuna zjazd. Chociaż zaczęli od 2% wgórę. ALe wczoraj minus 4 dziś też się 4 czy 2% w dół zapowiada. Ale dziś to cała giełda leci w dół, wczoraj zresztą podobnie.
|
|
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat |
Guest
|
Skok do forum