Ranga: Newbie
Grupy: Registered
Przyłączony: 2013-07-23(UTC) Posty: 4
|
Interesuje mnie kiedy warto kupić Funta brytyjskiego jako inwestycję. Aktualnie kurs jest w okolicy 5 zł i pewnie będą jeszcze spore wahania. Ostatnio spadek był w okolice 4,75. Czy aktualny kurs jest w miarę atrakcyjny w perspektywie rocznej inwestycji?
|
|
|
|
Ranga: Advanced Member
Przyłączony: 2016-04-01(UTC) Posty: 83 Lokalizacja: Toruń
|
Ja radziłabym poczekać na kolejne wahnięcie w dół. A myślę, że takie nastąpi.
|
|
|
|
Ranga: Member
Przyłączony: 2016-12-21(UTC) Posty: 27
|
wahnięcia będą zawsze tylko szansa by w nie trafić jest średnia. Teraz cena jest ok. Za rok czy dwa funt pewnie dosyć mocno poszybuje w górę.
|
|
|
|
Przyłączony: 2016-03-29(UTC) Posty: 98 Lokalizacja: Wroclove
|
Najbliższa okazja to może być wprowadzenie realizacji Brexitu wtedy pojawiają się różne plotki o negocjowaniu wyjścia. Szczególnie przeciwnicy będą chcieli podkreślić, jakie to straszliwe będzie i co tam. Więc neiktórzy pewnie spanikują, ale to tylko Ci mniej bystrzy.
|
|
|
|
Przyłączony: 2018-11-25(UTC) Posty: 57
|
Myślę, że teraz można kupować. Chociaż wydaje się że jeszcze moze lekko spaść. Londynskie centra finansowe dostaly mocny strzał. Co prawda nie sądzę by gielda rzeczywiście cierpiała w dluzszrj skali tak nocno. Więc teraz można kupic bo funt się osłabił pod tym newsem. Ale to przejściowe problemy
|
|
|
|
Przyłączony: 2017-08-17(UTC) Posty: 107
|
stopniowo ale funt jest jednak warty coraz wiecej. Trzeba wiecej euro placic by dostac funta i to juz dluzszy trend
|
|
|
|
Ranga: Newbie
Przyłączony: 2021-03-25(UTC) Posty: 2
|
funt teraz bedzie znow nabieral sily i to wobec euro czy zlotowki.. bo kiedy reszta Europy sie szykuje na twardy lockdown to Brytyjczycy sie planuja otwierac.
|
|
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat |
Guest (2)
|
Skok do forum